Try-out

Doelgroep

Try-Out richt zich tot jongeren tussen 12 en 18 jaar die nood hebben aan alternatieve dagbesteding, omdat ze niet meer (volledig) aansluiten bij het onderwijs, of die uitvallen op school, werk of een lopend hulpverleningstraject. 

Aanbod

In Try-Out staat de jongere centraal. Wij bieden hen een plek waar ze zichzelf mogen zijn en op eigen tempo kunnen functioneren. Wij luisteren naar hen en stimuleren ze om te reflecteren, te plannen en te ondernemen. Dit doen we op maat van de jongeren door ieders talent te activeren en vooral door hen terug 'de goesting' te geven om met hun leven verder te gaan op een positieve en constructieve wijze. Dat jongeren maximale inspraak krijgen is voor ons een vanzelfsprekendheid. Dat we samen met hen tastbare resultaten realiseren, in samenwerking met de buurt en vrijwilligers, ons dagelijks streven. 

Bij Try-Out bieden we een zeer gevarieerd aanbod van workshops aan. Jongeren kunnen dus op Try-Out heel wat "Try-Outen". Enkele voorbeelden: koken, sporten, multi-media, technologie, creatieve en muzikale activiteiten. Er zijn soms ook getalenteerde vrijwilligers die hun talenten delen aan de Try-Out jongeren. Wij bieden hen vooral graag een plek om tot rust te kunnen komen waar nodig, ontdekken mee hun interesses en talenten, spelen in op de impulsen van de jongeren en organiseren elke morgen en avond samen met de aanwezigen een kringgesprek. 

Doelstellingen

Jongeren een adempauze aanbieden en zo snel mogelijk (opnieuw) laten aansluiten bij een regulier school- of werk-aanbid, of bij een passend hulpverleningstraject. 

Wat kost dat?

Gratis

Locatie

Actieplekken 

  • Actieplek Brussel - Mona
    Jetselaan 225, 1090 Jette
Contactgegevens
Coördinator Pats Van Crombruggen
Telefoonnummer 0479 99 09 62
Begeleiding Floris De Souter
Telefoonnummer 0472 56 35 91
Begeleiding Anna Natens
Telefoonnummer 0485 21 24 03
e-mailadres try-out@alba.be
Adres Hoofdzetel (voorlopig) vzw Tonuso
Bergensesteenweg 534, 1070 Anderlecht
Website www.facebook.com/tryout.alba.tonuso
instagram: Tryout_albatonuso

Ontdek hier het zomeraanbod van Try-out! 

Try-out vaart met volle goesting de zomer in. We staan weer klaar met een spetterend programma

Hieronder vind je onze flyer met meer info en de uitnodigingsbrief voor onze vaar-kampen. 

Geef een seintje als er vragen zijn of om jongeren in te schrijven.

Downloads