Intermezzo

Doelgroep

jongeren tussen 10 en 18 jaar, wiens schools traject dreigt vast te lopen of reeds vastgelopen is. Dit omwille van allerhande redenen: gedragsmatige problematiek, sociaal-emotionele problematiek, psychische problematiek, ...

Aanbod

Dagbesteding vanuit OC Huize Terloo. Op een zeer laagdrempelige en zeer toegankelijke manier bieden ze zoveel mogelijk verscheidene werkvormen aan. Denk daarbij aan creatieve activiteiten (schilderen, boetseren, muzieksessies, tekenen, …), sportieve activiteiten (fitness, wandelen, badminton, voetbal, fietsen, zwemmen, …), rustgevende activiteiten (relaxatie, meditatie, …), huishoudelijke activiteiten (koken, klusjes) en natuuractiviteiten (tuinieren, zorg voor dieren, …).

Vrijwilligers en lokale ‘partners’ (hoeve, dierenasiel, rusthuis, …) dragen hun steentje bij aan onze werking en zijn dan ook een belangrijke meerwaarde.

Doelstellingen

Hun doel is het vermijden dat jongeren helemaal uit de boot vallen en in een sociaal isolement terecht komen. Met Intermezzo streven ze ernaar dat de jongeren enige structuur in hun dag blijven behouden. Ze werken toe naar het geloof in eigen kunnen en proberen de jongeren hun talenten of interesses te ontdekken en aan te wakkeren.

Thema's

Tijdens de aangeboden activiteiten draait het vooral om ‘SAMEN DOEN’ en ‘MEEDOEN’ om als jongere weer ‘ZIN’ te krijgen en in ‘BEWEGING’ te komen. Dit met het uiteindelijke doel de jongere, met zijn/haar terug gevonden motivatie, (opnieuw) te laten instromen in een schools traject, een tewerkstellingstraject of in een gepast hulpverleningstraject.

Wat kost dat?

Gratis

Locatie

Huize Ter Loo Bellingen

Werkingsgebied

Vermits wij met intermezzo gelegen zijn in Vlaams – Brabant (regio Halle) is onze werking dan ook zeker geschikt voor jongeren die wonen en/of schoollopen in deze regio. Jongeren en/of ouders verondersteld worden in eigen vervoer te voorzien (auto, openbaar vervoer, bromfiets, fiets, step, …).

Contactgegevens
Contactpersoon Teamco├Ârdinator Ilse Dereymaeker
E-mail ilse.dereymaeker@huizeterloo.broedersvanliefde.be
Telefoonnummer 02/363 09 56
Contactpersoon Hoofdopvoeder Kelly De Cleen
E-mail kelly.decleen@huizeterloo.broedersvanliefde.be
Telefoonnummer 02/359 93 76
Contactpersoon Trajectbegeleider Griet marit (trajectbegeleider)
E-mail griet.marit@huizeterloo.broedersvanliefde.be
Telefoonnummer 02/359 93 74
Gsm-nummer 0474/17 52 51
Directie Ann Van de Velde
E-mail ann.vandevelde@huizeterloo.broedersvanliefde.be
Telefoonnummer 02/363 09 68
Adres Kareelstraat 2
1674 Bellingen
Website http://www.huizeterloo.be/dagbesteding
https://www.facebook.com/HuizeTerloo

Downloads